OKULUMUZ ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİM MODELİ UYGULAMASINA GEÇİYOR

OKULUMUZ ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİM MODELİ UYGULAMASINA GEÇİYOR

Bakanlığımız tarafından Uygulamaya geçirilen projeyi  Battalgazi ilçesinde uygulayacak ilk ve tek okul olmanın heyecanı ile 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlıyoruz.   

20.09.2024 19

Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması ile 5. sınıf öğrencilerinin hedef dili öğrenme sürelerini etkili ve verimli hâle getirmek, öğrencilerin yeni bir dil öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirmelerini ve bu dil becerileri ile iletişim kurabilmelerini sağlamak amaçlanmış ve model geçtiğimiz yıl 26 ildeki 32 okulda uygulanmaya başlamıştı.

 

2024-2025 eğitim öğretim yılında Okulumuz da Çoklu Yabancı Dil Eğitim Programı kapsamına alındı.

 

Uygulama 5. sınıf öğrencilerimizle ilk kez bu yıl başlayacak olup öğrencilerimiz haftalık 40 ders saati eğitim alacaklardır.

 

Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli'nde haftalık 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca dersleri müfredat kapsamında okutulacaktır.

 

Uygulama ile öğrencilerin yabancı dil becerisinin akademik başarı üzerindeki etkisinin artırılması, dört temel dil becerisinin kullanımında yeterlilik, özgüven ve isteklilik düzeyinin artırılması, öğrencilerin konuşma kaygılarının azaltılması, motivasyonlarının diğer öğrenenlere göre daha yüksek olması, öğrencilerin iletişimsel yeterliliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.